23948sdkhjf

Arla i nytt samarbete i Australien

Arla har gått in i ett nytt samarbete med Australiens största ostimportör, F. Mayer Imports.
Samarbetet ska hjälpa Arla att bygga vidare på den framgång man haft i flera decennier i landet med specialostvarumärket Castello. Det är även ett sätt för Arla att ta sig in på nya attraktiva marknader med produkter tillverkade av mjölk från företagets kooperativa ägare i norra Europa, enligt ett pressmeddelande.

Arla Foods Mayer Australia Pty Ltd bildas
Arla Foods Mayer Australia Pty Ltd är namnet på ett nytt så kallat joint venture, som ska marknadsföra, sälja och distribuera importerade och lokala specialprodukter till den australiensiska marknaden. Det handlar om Castello-ost, Lurpak-smör och olika Arla-produkter, men portföljen kommer även att innehålla specialprodukter från tredjepartstillverkare i Europa och Australien via F. Mayer.

Alla Arlas nuvarande och framtida verksamheter i Australien kommer att placeras i detta joint venture med F. Mayer Imports, som är Australiens största importör av ostprodukter och har varit Arlas förstahandsdistributör i landet de senaste 30 åren.

Mjölk från Europa
Samarbetet är en del av Arlas insatser för att ta sig in på nya attraktiva marknader med produkter tillverkade av mjölk från företagets kooperativa ägare – 13 500 bönder i norra Europa. Australien har över 23 miljoner konsumenter och har en växande premiummarknad för livsmedel.

- Tillväxten för mejerimarknaden totalt sett i Australien är låg, men marknaden för specialostar är levande och växer stadigt. Australiensarna vill bli inspirerade av livsmedel av hög kvalitet, däribland hantverksmässigt tillverkad ost, och fokuset på inspirerande livsmedel och en rik matkultur är helt klart på uppåtgående. Vi anser att vi har de produkter som behövs för att följa med i den här utvecklingen, säger Arlas ansvarige i Australien, Lars Eggers, som kommer att bli ansvarig för detta nya joint venture.

Med detta joint venture siktar Arla på att öka sin årliga omsättning i Australien från dagens 200 miljoner DKK till 1 miljard DKK år 2020.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095