23948sdkhjf

Miljömärkt fisk tar sig in på matfestival

"Vi tycker det är viktigt att festivalen håller en hög miljöprofil."
Smaka på Stockholm är den första matfestivalen i Sverige som certifierat sig och därmed kan erbjuda MSC-märkt fisk och skaldjur.

– Vi tycker det är viktigt att festivalen håller en hög miljöprofil. Därför valde vi att göra denna extra arbetsinsats, för att kunna erbjuda våra miljömedvetna besökare ett hållbart alternativ, säger Johan Turesson, som drivit festivalen i 24 år, i ett pressmeddelande.

Festivalen har fått begära in dokument på restaurangernas leverantörer och bara de med MSC:s spårbarhetscertifiering kan leverera MSC-märkt fisk. Kravet på leverantörerna gjorde att en större leverantör såg till att certifiera sig och kunde därmed uppfylla festivalens önskemål om så många MSC-märkta fiskrätter som möjligt.

– Detta visar att festivalens och restaurangernas engagemang för ett levande hav ger ringar på vattnet, säger Christoph Mathiesen, verksamhetschef för MSC i Skandinavien och östersjöregionen, i samma pressmeddelande.


Fakta: MSC

MSC (Marine Stewardship Council) är en världsomspännande organisation som vill att haven ska sjuda av liv – i dag och i framtiden. Därför arbetar MSC för miljömärkning av fisk och skaldjur världen över.

MSC har en fiskestandard som ställer höga krav på att fisket ska ha minimal inverkan på både fiskbestånden och havsmiljön. MSC har även en spårbarhetsstandard säkerställer att fisken i disken kan spåras ända tillbaka till fångstplatsen.

Läs mer om MSC här.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078