23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Söta drycker ökar dödsrisk

Läsk och andra sötade drycker kan ligga bakom uppemot 184 000 dödsfall per år i världen.
















Slutsatsen dras i en studie som publiceras i tidskriften Circulation. Forskarna har analyserat riskerna att dö i diabetes, sjukdomstillstånd i kärl och hjärta samt cancersjukdomar. "Det borde ha hög prioritet globalt att minska eller utesluta sockrade drycker ur kosten", skriver författaren Dariush Mozaffarian vid Tufts University i Boston. I studien analyserades data från 62 olika dietundersökningar gjorda i 51 länder. Räknat per miljon invånare har Mexiko det högsta dödstalet, följt av USA. 75 procent av dödsfallen inträffade i låg- eller medelinkomstländer.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125