23948sdkhjf

Mejeri ökar produktion – firar med fil

Wermlands mejeri fortsätter att öka i personal, produktion och leverantörer.
Det goda året för Wermlands mejeri i Nysäter fortsätter, och framgångarna är större än vad vd:n Yngve Gustafsson förväntat, rapporterar P4 Värmland.

Läs också: Efter succén – Wermlands mejeri bygger ut

Mejeriet, som under året byggt ut; gått om Arla i hemmatrakten och fördubblat produktionen, svarar med att nyanställa för att klara en ökad produktion. Dessutom kommer mejeriet fortsätta att bygga ut och skaffa nya maskiner tack vare den stora efterfrågan.

Läs också: Nu är Värmlandsmjölken störst

– Vi trodde ju absolut inte att det skulle komma i det här nivåerna som vi är i nu. På över femtio procent av marknaden så levereras Värmlandsmjölken, det hade kanske räckt med tjugo procent, säger Yngve Gustafsson, vd på Wermlands mejeri, till P4 Värmland.

Läs också: Mejeri fördubblar produktionen

Så fort produktionen är utökad kan man komma ikapp med alla leveranser, för att sedan kunna börja produktionen av nya Värmlandsfilen. En krona per sålt mjölkpaket går direkt till leverantörerna, vilket säkert hjälper när Wermlands ökar antalet med 50 procent – från tio till 15 stycken.

– Ekonomiskt sett så är det inte kanske så smart men vi vill hjälpa så många bönder som är möjligt, säger Yngve Gustafsson till P4 Värmland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094