23948sdkhjf

Internationella nomineringar för Löfbergs

Kafferosteriet kan vinna världens största innovationspris – och utses till årets företagare.
I oktober sker två stora prisutdelningar: SIAL:s globala innovationspris samt rikspriset för årets företagare. Värmländska kafferosteriet Löfbergs har genom sina nyliga nomineringar chans i bägge.

I SIAL:s 15 kategorier stora prisutdelning är Löfbergs nominerade för två produkter – växtbaserade kaffekapslar och färdiga kaffedrinken Ice. Kapseln kan till skillnad från andra kapslar komposteras, och kaffedrinken är gjord på ekologiskt och rättvisemärkt kaffe, förpackat i återvinningsbart material.

Läs också: Släng Löfbergs kapsel på komposten

– Det är verkligen kul att våra nya produkter och vårt svenska ursprung har fått så stor uppmärksamhet internationellt, vilket också lett till ett stort antal exportförfrågningar på såväl ICE som våra växtbaserade kapslar, säger Gabriella Gille, direktör för varumärke- och produktutveckling på Löfbergs, i ett pressmeddelande.

Genom att ta priset som årets företagare i Värmland säkrade Löfbergs också en nominering till utdelningen av rikspriset.

– Givetvis är vi väldigt motiverade att vinna även på nationell nivå och sätta ytterligare ljus på Värmland som en riktigt bra region att driva företag i. Vi tror nog att vi har en god chans men är väl medvetna om att konkurrensen är hård, säger Kathrine Löfberg, styrelseordförande för Löfbergs, i ett pressmeddelande.

Andra livsmedelsföretag som kan ta hem priset är Åre Chokladfabrik, Stensåkra Charkuteri & Deli, Bastuträsk Charkuteri, Hernö Gin, Scanfjord Mollösund och Alvastra gård.

SIAL arrangerar mässa och prisutdelning i Paris 16-20 oktober, medan prisgalan för Årets företager går av stapeln 14 oktober i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125