23948sdkhjf

Alvestaglass först ut på ny marknadsplats

Glassbolaget i täten när Pepins Market öppnar marknadsplats för crowdfundade bolag.
Samarbetet startade redan i våras när Alvestaglass använde sig av Pepins plattform för en nyemission och ägarspridning genom crowdfunding. 900 ägare äger i dag cirka 28 procent av Alvestglass, som i sin tur kunde ta in 17 miljoner.

Dagen efter att ha noterat en rekordmånad, där försäljningen ökat med 41 procent jämfört med september förra året, går Alvestaglass ut som första bolaget på Pepins Market. Det är världens första marknadsplats för crowdfundade bolag, vilket ingår i Pepins modell som alltså även erbjuder aktiehandel.

– Med starten av handeln i Alvestaglass Partners Sweden AB påbörjas ytterligare ett viktigt steg i såväl Alvestaglass som Pepins utveckling. Pepins är ensamma i världen med sin modell för crowdfunding som erbjuder integrerad finansiering och aktiehandel. Alvestaglass blir därmed det första bolaget som utnyttjar denna möjlighet, säger Richard Hertvig, vd för Alvestaglass AB och Kent Söderström, vd för Pepins i en gemensam kommentar.

Från och med 12 oktober inleds handeln i Alvestaglass Partners Sweden AB, och kommer att ske kvartalsvis för alla Pepins medlemmar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08