23948sdkhjf

Förbjudet kött hittat i butik

En butik i Borås gömde förbjudet nöt- och lammkött som återkallats.
Livsmedelsinspektionen i Borås har beslagtagit 65 kilo förbjudet nöt- och lammkött i en butik i staden, skriver Borås tidning. Köttet kommer från en svensk importör i Norrköping som i september beordrades att återkalla över 30 ton kött som de levererat runtom i landet, en händelse som Food Supply tidigare rapporterat om.

Läs också: Omfattande köttfusk på östgötskt företag

Det var i samband med en inspektion i slutet av september som Livsmedelsinspektionen i Borås upptäckte köttet i en butik, strax efter att Norrköpingsimportören beordrats att återkalla allt kött. I butiken hittades ungefär 150 kilo av det förbjudna köttet, som märktes upp med en förbudstejp. Butiksägaren menade att köttet skulle hämtas upp av importören senare samma dag.

Men när inspektörerna gjorde ännu ett besök dagen efter hittades en del av köttet i sopsäckar, gömda i ett förråd med tejpen borttagen. Cirka 90 kilo av köttet saknades, och ägaren kunde inte visa upp papper på att köttet returnerats, trots att en uppmaning från Livsmedelsinspektionen. Därför beslagtogs det hittade köttet för destruering.

– Detta är mycket ovanliga åtgärder från vår sida. Det är flera år sedan vi gjorde en åtalsanmälan, och den sker för att det inte går att utesluta att köttet är sålt trots förbudet, säger livsmedelsinspektören Linda Karlsson till Borås Tidning.

Innehavaren av köttet är anmäld för misstänkt brott mot livsmedelslagen, och åklagarkammaren i Göteborg ska nu pröva om åtal ska väckas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078