23948sdkhjf

Lax- och tomatodlaren mot börsen

Kretsloppsodlingsföretaget från Härnösand förbereder sig för en introduktion på NGM i maj.
Härnösandsföretaget Peckas Naturodlingar förbereder sig för en börsnotering, med en planerad introduktion på Nordic Growth Market (NGM) den 19 maj. Företagets pågående nyemission inför noteringen, som kan ge ett tillskott på 12,5 miljoner kronor, har sin sista teckningsdag onsdagen den 12 april.

Just nu håller man på att bygga upp sin första storskaliga kretsloppsodling av tomater och regnbågslax, som under året kommer att tas i drift. Idén, som Pecka Nygård utvecklat och testat i 20 år, bygger på att vatten från fiskodlingen används till tomatodlingen, där det renas innan det går tillbaka till fiskbassängen.

Enligt företaget har den kommande tomatskörden i den 4 000 kvadratmeter stora anläggningen redan bokats upp av en lokal grossist, och man siktar samtidigt på att expandera.

– Nu börjar vi också projekteringen av en fullskalig anläggning nära någon av våra storstäder. Många kommuner är mycket aktiva för att få en etablering till stånd, och då läget är gynnsamt så väljer vi att ta in kapital för denna expansionsfas, säger vd Hugo Wikström i ett pressmeddelande.

Emissionen, som genomförs utan företrädesrätt då man vill sprida ägandet innan listning av aktien, består av mellan 250 000 och 500 000 B-aktier till teckningskursen 25 kronor per aktie. Det kan alltså ge företaget en summa mellan 6,25 miljoner kronor till 12,5 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11