23948sdkhjf

Stort fiskförvärv för grossisten

I och med Svensk Caters senaste köp knyter man till sig både anrik fiskgrossist och produktionsanläggning.
Restauranggrossisten Svensk Cater meddelar att man köper rikstäckande fisk- och skaldjursgrossisten Nordsjöfisk, baserade i Mölnlycke utanför Göteborg.

I förvärvet följer även fiskgrossistens moderna produktionsanläggning med. Den 1 800 kvadratmeter stora byggnaden stod färdig i slutet av 2015 och är byggd för Nordsjöfisks verksamhet, vilket bland annat bäddat för ett effektivt varuflöde.

Enligt Lars Carlsson, vd för Svensk Cater, genomför man köpet för att fortsätta utvecklingen som fullsortimentsgrossist.

– Förvärvet ligger helt i linje med Svensk Caters strategi att bli en starkare leverantör av seafood. Vi ser en ökad efterfrågan på fisk och skaldjur bland våra kunder och det känns bra att nu kunna tillgodose denna på bästa sätt, säger Lars Carlsson.

I och med köpet blir Nordsjöfisk ett dotterbolag till Svensk Cater – något som Nordsjöfisk vd Stefan Pauli ser som en perfekt lösning.

– De borgar för en fortsatt decentraliserad och kundnära verksamhet, vilket är något som Nordsjöfisk alltid har värnat om, säger Stefan Pauli.

Nordsjöfisk grundades 1949 och levererar i dag till hela Sverige och en rad olika verksamheter. På anläggningen i Mölnlycke har man en egen produktion och packning, där beredningen genomförs för hand. Vid företagets senaste redovisning 2015 uppgick omsättningen till 166 miljoner kronor, med omkring 35 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079