23948sdkhjf

Burman-Olsson tar plats i snabbväxande betalföretag

Coop Sveriges vd till styrelsen när Izettle stuvar om inför planerad börsnotering.
Betalbolaget Izettle gör flera förändringar i styrelsen: tidigare chefen för Nordea, Hans Dahlborg hoppar av ordförandeposten efter knappt sju år, samtidigt som Kinneviks tidigare vd, Vigo Carlund, också lämnar.

De båda tungviktarna föreslås ersättas av Sonat Burman-Olsson, vd för Coop Sverige, samt investeraren Måns Hultman. Ny på ordförandeposten blir Izettles medgrundare och ledamot Magnus Nilsson.

Enligt bolagets vd, Jacob de Geer, är ommöbleringen en av flera förberedelser inför ett planerat intåg på börsen nästa år.

– Bolaget har gått in i en ny fas. Vi arbetar mot en notering under nästa år och då behöver vi ha en styrelse som kan vara med bolaget långsiktigt, säger Jacob de Geer till nyhetssajten Breakit.

Izettle har de senaste åren vuxit mycket snabbt – vid 2015, bolagets senaste årsredovisning, uppgick omsättningen till cirka 345 miljoner kronor. Det är en minst sagt kraftig ökning jämfört med 2014 års 189 miljoner kronor.

Sonat Burman-Olsson har sedan hon blivit vd för Coop 2014 snabbt lyckats vända företaget till vinst, där förra årets vinstökning på 42 procent var en riktig fjäder i hatten. Nu ser hon att även Izettle kan ta del av hennes kunskaper.

– Jag är minst sagt imponerad av Izettles snabba tillväxt och ser fram emot att arbeta tillsammans med dessa kloka och orädda människor för att ta bolaget till nästa nivå, säger hon i ett pressmeddelande.

Bland Sonat Burman-Olssons andra styrelseuppdrag syns både Svensk Handel och Lindab.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.251