23948sdkhjf

Stora förändringar inom Bergendahls

Ny omorganisering ska effektivisera verksamheten – innebär bland annat att City Gross blir eget affärsområde.
Bergendahls Food presenterar under onsdagen sin nya organisation: för att skapa mer effektivitet och rörlighet strukturerar man om verksamheten i fyra nya affärsområden.

– I den nya värld vi lever i behöver vi skapa tydligare och kortare beslutsvägar som gör oss mer snabbrörliga och kostnadseffektiva, säger koncernchefen Peter Lund, som numera också är vd för Bergendahls Food.

Med omedelbar verkan sker förändringen, som innebär att Bergendahls Food delas in i områdena City Gross Butik, e-handel, partihandel och sortiment.

Flera chefsförflyttningar
Man genomför även en rad förflyttningar på chefspositionerna. Koncernchefen Peter Lund blir vd för Bergendahls Food, som tillsammans med nya vice vd:n och inköpsdirektören Mats Sjödahl (tidigare chef för partihandel) tar det kommersiella ansvaret.

Henrik Weiden (tidigare konceptchef) blir ny chef för City Gross Butik, Johan Johnsson (tidigare vd för Bergendahls Food) tar över partihandel och ovan nämnda Mats Sjödahl blir chef för sortiment.

Samtidigt stannar Pontus Andersson kvar på posten som chef för e-handel. Funktionerna marknad, ekonomi, HR/information/säkerhet och IT stannar kvar centralt.

"En förändring är nödvändig"
Enligt koncernen är det bland annat en stark tillväxt sammankopplat med ökad digitalisering, e-handel och prispress som gör att man inom verksamheterna behöver få mer styrning tillsammans med en högre kostnadseffektivitet.

– Min bedömning är att en förändring av arbetssätt och organisation är nödvändig för att vi ska få fullt fokus på försäljning och kunna frigöra kraft för fortsatt expansion av både detaljhandel och partihandel, säger Peter Lund.

Rent konkret innebär omorganisationen att varje affärsområde resultatmässigt står självständigt, även gällande ansvar. Därför kommer bland annat resurser för funktioner som ekonomi och controlling, samt HR att portioneras ut på område.

Nu har varje chef för de olika affärsområdena fram till slutet av juni att presentera en bedömning kring hur deras område ska bemannas och organiseras ytterligare.

Ytterligare förändringar
Region- och etableringschefer för City Gross Butik rapporterar till affärsområdeschefen Henrik Weiden.
E-handelsområdet kommer att samarbeta nära butiksorganisationen gällande bland annat marknadsföring.
Partihandelsområdet innefattar all varuförsörjning och logistik, inklusive försäljning till kundbutiker.
Affärsområdet sortiment har nu två kategorier: Livs samt Hem & fritid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094