23948sdkhjf

Första tomaterna växer fram hos Peckas

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen
Under våren har Peckas naturodlingar byggt upp sin första storskaliga kretsloppsodling i Härnösand, där odling av tomater och regnbågslax ska kombineras.

Anläggningen står klar sedan några veckor, och nu meddelar bolaget att odlingen börjar ta skott.

Läs också: Peckas gör nyemission för att dubbla

– Även om det är enligt plan så är det fantastiskt att äntligen få se våra första tomater växa, säger Hugo Wikström, vd för Peckas Naturodlingar, i en kommentar.

Läs också: Peckas naturodlingar dubblar omsättningen

I samband med att anläggningen öppnades beslutade bolaget återigen om en nyemission. Teckningsperioden för den går ut på fredag (8 december), där man vill få in cirka 10 miljoner till i syfte att sätta igång en försäljning av det odlingssystem man utvecklat.

Bolaget har sedan tidigare också påbörjat projekteringen av ännu en anläggning, som planeras ligga i närheten av någon av storstadsregionerna.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Något billigare mat i oktober

Rootfruit säkrar miljonavtal

Mat.se först i världen med unik klimatmärkning

Förpackningen står för största klimatpåverkan

Så hamnade matavfallet i fokus

Heineken ratar plasten

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Efter 20 år i Sverige – Bodystore till Norge

På nytt jobb
Han ska digitalisera Krav

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Storpack för ägg helt utan plast

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Nu kommer Coca-Colas hallon

Mängden livsmedelsgodkänd återanvänd plast ökar

Bekämpningsmedelsrester på historiskt låga nivåer

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Livsmedelsbranschen måste digitalisera nu

Vi har besökt konferensen Nordic Food Industry med fokus på ny teknik och innovation som kan stärka den svenska livsmedelsindustrin.

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

Så hållbara är branschens börsbolag

HK Scan ska bredda utbudet

Scandi Standard: Prishöjningar bidrog till ökad tillväxt

Simris Alg: "Vd saknar krismedvetenhet"

Greenfoodföretag i samarbete med veganosttillverkare

Ny köttguide från WWF – branschen kritisk

Industrifacken kräver 3 procent i löneökning

Ny certifiering i Västerhavet öppnar för nya fångster

Ica-butikens svinnfrukt blir till must

Tredubblad omsättning för Peckas

De gör komposterbara fruktpåsar för handeln

Se alla Företagens egna nyheter

Spårbarhet uppnås med RFID-teknik!

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Populär multifunktionslåda – nu i återvunnen plast

Vi ses på Elmia!

BUS eller godis?

Sänd till en kollega

0.193