23948sdkhjf

Gotlands slagteri sätter punkt för hästslakt

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Öppnar upp för att låta andra aktörer bedriva slakt i del av anläggningen.

Fram till 2013 slaktade Gotlands slagteri cirka 140 hästar om året – sedan inträffade hästköttsskandalen och därefter tog man en paus på grund av protester från gotländska hästägare.

Verksamheten kom senare igång igen, men i mycket mindre skala. Under förra året slaktade man 60 hästar och från och med 1 juni slutar man helt.

Bakgrunden till det är en bristande lönsamhet, ett nej från länsstyrelsen om fortsatt subventionering samt ökade krav från kunderna, rapporterar P4 Gotland.

Läs också: Varsel när Coop byter köttleverantör

– Våra kunder ställer väldigt höga krav på hur man ska hålla isär de här delarna när det gäller hästslakt, säger Thomas Östlund, vd för Gotlands slagteri, till radiokanalen.

Läs också: Slakteri stängt efter misstänkt köttfusk

Framöver öppnar man för att låta en extern entreprenör bedriva hästslakt i delen av anläggningen som är vikt för detta.

I övrigt är Gotlands slagteri också involverade i ett projekt om produktion av fossilfritt kött. Man driver projektet tillsammans med LRF Gotland och hoppas kunna ställa om arbete hos leverantör och slakteri inom de närmsta åren för att på så vis bli först med fossilfritt kött.
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Storpack för ägg helt utan plast

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Nu kommer Coca-Colas hallon

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Bekämpningsmedelsrester på historiskt låga nivåer

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Mängden livsmedelsgodkänd återanvänd plast ökar

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

Livsmedelsbranschen måste digitalisera nu

Vi har besökt konferensen Nordic Food Industry med fokus på ny teknik och innovation som kan stärka den svenska livsmedelsindustrin.

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

Scandi Standard: Prishöjningar bidrog till ökad tillväxt

3

Nu kommer pant på take away-förpackningar

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

Så hållbara är branschens börsbolag

HK Scan ska bredda utbudet

Simris Alg: "Vd saknar krismedvetenhet"

Axel Johnson blir helägare av Martin & Servera

Greenfoodföretag i samarbete med veganosttillverkare

Ny köttguide från WWF – branschen kritisk

Industrifacken kräver 3 procent i löneökning

Ny certifiering i Västerhavet öppnar för nya fångster

Ica-butikens svinnfrukt blir till must

Tredubblad omsättning för Peckas

De gör komposterbara fruktpåsar för handeln

Kalix löjrom tappar sin miljöcertifiering

Matsvinnsföretag backas upp med nytt kapital

Starbucks bättre än prognosen

De bygger insektsanläggning i Dalarna

Framgång i Asien men stopp i Europa för Carlsberg

Finska bryggeriet tuffar på

Se alla Företagens egna nyheter

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Populär multifunktionslåda – nu i återvunnen plast

Vi ses på Elmia!

BUS eller godis?

Fatpump i hygieniskt utförande

Sänd till en kollega

0.208