23948sdkhjf

Menigo öppnar plånboken för fiskföretag

Förvärvade Eko fisks vd om köpet: "Det känns tryggt att bli en del av Menigo".
Menigo fyller på sortimentet genom ett nytt förvärv i form av Stockholmsbaserade Eko fisk. Enligt grossistens vd Jonas Köhler är köpet i linje med strategin om att förbättra erbjudandet, där nyförvärvet samtidigt bedöms ha en stark position på marknaden i Stockholm.

Till en början köper man 80 procent av aktierna i Eko fisk, men man planerar att förvärva resterande aktier längre fram i tiden.

Eko fisk, som är belägna i Slakthusområdet i närheten av Menigos huvudkontor, kommer framöver att fungera som ett dotterbolag – man kommer fortsatt att arbeta under det egna varumärket, och inga förändringar görs i ledningen.

– Det känns tryggt att bli en del av Menigo, ett stabilt företag som tänker långsiktigt. Genom att utbyta erfarenheter och kunskap med varandra kommer vi att kunna utveckla våra verksamheter tillsammans, säger Per Lindquist Omberg, vd för Eko fisk, i en kommentar.

Bolaget grundades 1999 och har sedan dess vuxit till en omsättning på drygt 118 miljoner kronor enligt senaste årsredovisningen, med en personalstyrka på omkring 25 anställda.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109