23948sdkhjf

Kompetens – nyckeln till ökad svensk produktion

Ett nytt EU-finansierat projekt, Mer mat, ska verka för att öka den svenska livsmedelsproduktionen genom att säkra kompetensförsörjningen

– När vi pratar med våra medlemsföretag blir det väldigt uppenbart att ett av de största problemen är kompetensförsörjningen. Efterfrågan på svenska livsmedel är stor och växande, men bristen på kompetent arbetskraft gör att företagen inte kan utöka, säger Björn Hellman, vd på Livsmedelsföretagen som är en av de organisationer som ingår i projektet.

Förutom Livsmedelsföretagen deltar även LRF och Arbetsförmedlingen med flera.

– Om Arbetsförmedlingen och LRF samordnar sina resurser och drar åt samma håll kan vi uppnå enorma synergier. När vi kommunicerar med arbetssökande lyfter vi fram fördelarna med att arbeta i en framtidsbransch, säger Klaes Hallberg, projektchef för Arbetsförmedlingens del.

Metoden för att nå målet om ökad matproduktion är att erbjuda designade insatser till företag som producerar livsmedel, som jordbruk, trädgårds- och livsmedelsföretag. De huvudsakliga aktiviteterna är så kallad företagsanalys, kompetensutveckling av företagare och medarbetare samt hjälp med rekrytering av ny personal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094