23948sdkhjf

Ikeas klassiska köttbullar blir växtbaserade

Köttfribullarna kommer till Ikeas restauranger nästa år.

I augusti hörde vi om korven. Nu är det de klassiska köttbullarna. Snart finns ytterligare en växtbaserad produkt i Ikeas restauranger.

Köttbullarna är den mest populära rätten på Ikeas varuhus och har funnits på menyn i 35 år. Men det är ny hållbara tider nu och därför satsar Ikea på att följa upp de veganska korvarna med alternativa köttbullar gjorda på växtbaserat protein. En köttfribulle helt enkelt, säger Ann Holster, ansvarig för ansvarig för Ikea Sveriges restaurangverksamhet.

– Som en av världens största restaurangkedjor har Ikea ett stort ansvar att servera rätter med mindre klimatpåverkan. Vi säljer väldigt många köttbullar per år och därför är det väldigt glädjande att snart kunna erbjuda en mer hållbar variant av växtbaserat protein, säger Holster. 

Planen är att låta kunder testa den nya köttfria varianten tidigt 2020 för att sedan börja servera köttfribullarna i varuhusen efter sommaren 2020.

Ikea har på senare år profilerat sig hårt som ett klimatvänligt bolag och hamnade nyligen i topp på årets Sustainable Brand Index, listan över vilka företag och varumärken som uppfattas som mest hållbara. Möbeljätten har som mål att minst en femtedel av försäljningen ska komma från enbart växtbaserade rätter senast 2022.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093