23948sdkhjf

Peckas naturodlingar i universitetsstudier

Mittuniversitetet och Härnösands kommun startar upp tre forskningsprojekt inom Foodtech under 2019. Peckas Naturodlingar kommer att ingå i två av de tre förstudierna då företagets kretslopssodling, den största i Europa, finns i Härnösand.

Den första förstudien handlar om att undersöka förutsättningarna för att producera fiskfoder i bioslam från fiskindustrin.. Den andra förstudien handlar om att utveckla en modell för informationsöverföring mellan konsumenter och producenter i livsmedelskedjan.

– Modellen ska identifiera vilken information man kan samla om livsmedelsproduktion och hur den kan visualiseras till konsumenter på bästa sätt, säger Anna-Sara Fagerholm, projektledare för förstudien vid Mittuniversitetet i en kommentar.

Den tredje förstudien handlar om inventering av lämpliga material- och energiflöden, restprodukter och spillenergi för att hitta nya sätt att producera mat lokalt på ett hållbart och resurseffektivt sätt.

Båda modellerna ska utvärderas i varsin förstudie.

Samtliga förstudier kommer att genomföras under 2019 och finansieras med stöd från samverkansavtalet mellan Mittuniversitetet och Härnösands kommun.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063