23948sdkhjf

Efter 113 år – nu lägger charkuteriet ner

Claessons Charkuteri har varit verksamt i Falköping ända sedan 1906 och inhysts i samma lokaler sedan 1918. Men nu kan den sagan vara slut då företaget ansöker om konkurs.

– Det har varit några tuffa år. Jag har verkligen kämpat och försökt, men kände till slut att jag inte har mer att ge, säger Mattias Lindgren, som har drivit företaget de senaste åtta åren till Falköpings Tidning.

Sista verksamhetsdagen var i fredags och så sent som igår tisdag meddelade företaget på sin Facebook-sida att en inplanerad rökning den 21 augusti ställts in. Claessons Charkuteri har varit ett starkt varumärke på den lokala marknaden under flera år, varpå konkursen kan ses som en överraskning för Falköpingsborna.

– Men faktum är att försäljningen i vår egen lilla butik har minskat på senare tid. Dessutom har inte våra produkter gått hem i den omfattning som vi hade önskat ute hos våra återförsäljare. Men å andra sidan är ju konkurrensen från andra producenter av charkvaror väldigt tuff, säger Mattias Lindgren.

Konkursförvaltare har nu utsetts och det återstår att se om bolaget kan återuppstå i ny form eller drivas vidare på annat sätt, något som Mattias Lindgren hoppas på. Samtidigt finns det ett varulager som kan räddas.

– Det handlar om välrökta produkter med lång hållbarhet, säger Mattias Lindgren till Falköpings Tidning.

Claessons Charkuteri är ett av många företag i köttbranschen som hamnat i problem. 2019 har präglats av nedläggningar och neddragningar. Läs mer om det här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096