23948sdkhjf

Surt sa Arla om årets smak

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Nästa år ska mejerijätten fokusera på det syrliga.

Förra året lanserade Arla satsningen Årets smak som ett verktyg för att öka kunskapen om en smak bland både konsumenter och proffs. Då skulle "hetta" utforskas under 2019 och nu står det klart att nästa års smak blir syra.

Läs också: Arla bygger produktionsnav i Mellanöstern

Årets smak togs fram via en trendundersökning som Arla tagit fram tillsammans med sitt Smakråd som i år består av Jimmi Eriksson, Årets kock 2016, Sebastian Pettersson, Anders Isaksson och Fredrik Andersson, samtliga medlemmar i Svenska Kocklandslaget.

Smaken syra har kartlagts ur ett sensoriskt-semantiskt perspektiv av Arla tillsammans med fil.dr i sensorik Johan Swahn som tillsammans kartlagt och definierat 10 nyanser av syra: citrus, söt, fruktig, bärig, blommig, örtig, mejeri, umami, salt och besk.

Arla har även tagit fram ett särskilt verktyg på deras hemsida där det går att läsa mer om varje syrlig nyans samt lära sig mer om hur man kan använda syra i matlagning.

Mer om: Arla
Håll dig uppdaterad med Food Supply SE
Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

USA:s största mjölkproducent ansöker om konkursskydd

Biodiversitet i fokus på Tetra Pak

Rootfruit säkrar miljonavtal

Förpackningen står för största klimatpåverkan

Mat.se först i världen med unik klimatmärkning

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Heineken ratar plasten

Så hamnade matavfallet i fokus

På nytt jobb
Han ska digitalisera Krav

Efter 20 år i Sverige – Bodystore till Norge

Världens bästa matbutik finns i Finland – se bilderna

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Storpack för ägg helt utan plast

Livsmedelsföretagen vill se miljoner till forskning

Norsk skatt kan få laxpriset att skjuta i höjden

Nu kommer Coca-Colas hallon

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Mängden livsmedelsgodkänd återanvänd plast ökar

Bekämpningsmedelsrester på historiskt låga nivåer

Sjöstrand Coffee ökade intäkterna

Nu ska europeiska varumärken skyddas i Kina

Undersökning: Matavfallspåsar i fruktavdelningen en succé

Oatly tar in miljoner i – främst från bryggeri

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

De ska skapa direktkanal mellan jordbrukare och konsument

Impossible Foods ska sälja "fläsk" till Kina

Så hållbara är branschens börsbolag

HK Scan ska bredda utbudet

Scandi Standard: Prishöjningar bidrog till ökad tillväxt

Simris Alg: "Vd saknar krismedvetenhet"

Greenfoodföretag i samarbete med veganosttillverkare

Ny köttguide från WWF – branschen kritisk

Industrifacken kräver 3 procent i löneökning

Ica-butikens svinnfrukt blir till must

Ny certifiering i Västerhavet öppnar för nya fångster

Tredubblad omsättning för Peckas

Se alla Företagens egna nyheter

Utveckla ert ledningssystem - Webbinarium 6 december

Spårbarhet uppnås med RFID-teknik!

Så bidrar Superfos till den cirkulära ekonomin

Lenze erbjuder Plug & Produce

Optisk filtrering, vad är det som krävs?

Har du etiketter till årets största shoppingsäsong?

Floatglas – Materialet som används överallt

Hydroscands nya slangpress underlättar arbetet i fält

Excenterskruvpump för höga hygienkrav

KIPP ställer ut på Elmia Subcontractor 12-15/11

Dolphin vätskeringvakuumpumpar

Adsorptionstork för livsmedel- samt läkemedelsindustrin

Hydoscands SlangExpress växer i Göteborg

Allen-Bradleys 7 nya säkra I/O moduler förenklar integrering

Lasersvetsning av plast

Industrimässa i Arena Arctica

Ny koncernchef i Hydroscand Group

Lagafors representeras på Cibus Tec i Italien

Kipp pratar om LONG-LOK

Impellerpump med många kombinationsmöjligheter

Blyglas för industriell och medicinsk användning

Ny kakförpackning som blivit återvinningsbar

Effektiv vakuumförsörjning för tillverkning av husbilar

Populär multifunktionslåda – nu i återvunnen plast

Vi ses på Elmia!

Sänd till en kollega

0.165