23948sdkhjf

Surt sa Arla om årets smak

Nästa år ska mejerijätten fokusera på det syrliga.

Förra året lanserade Arla satsningen Årets smak som ett verktyg för att öka kunskapen om en smak bland både konsumenter och proffs. Då skulle "hetta" utforskas under 2019 och nu står det klart att nästa års smak blir syra.

Årets smak togs fram via en trendundersökning som Arla tagit fram tillsammans med sitt Smakråd som i år består av Jimmi Eriksson, Årets kock 2016, Sebastian Pettersson, Anders Isaksson och Fredrik Andersson, samtliga medlemmar i Svenska Kocklandslaget.

Smaken syra har kartlagts ur ett sensoriskt-semantiskt perspektiv av Arla tillsammans med fil.dr i sensorik Johan Swahn som tillsammans kartlagt och definierat 10 nyanser av syra: citrus, söt, fruktig, bärig, blommig, örtig, mejeri, umami, salt och besk.

Arla har även tagit fram ett särskilt verktyg på deras hemsida där det går att läsa mer om varje syrlig nyans samt lära sig mer om hur man kan använda syra i matlagning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126