23948sdkhjf

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Julia Wikström, vd och grundare av foodtechbolaget Snömoln, tilldelas A Sustainable Prize 2019. Hon får det för att hon med sitt engagemang och sin drivkraft hjälpt till att minska matsvinnet i livsmedelskedjan genom att skapa en datadriven plattform mellan restauranger, grossister och producenter 

– För mig personligen är det här så klart en väldigt fin och prestigefull utmärkelse som stärker mitt arbete som entreprenör och min roll i branschen. Men jag tror att betydelsen är ännu större för mitt bolag Snömoln eftersom det här hjälper oss att synas på Foodtech-kartan och stimulerar vårt fortsatta arbete med hållbarhetsmålen i Agenda 2030, säger Julia Wikström som hoppas att den bekräftelse och uppmärksamhet som priset medför ska hjälpa att Snömoln växa med nya partners, kunder och investerare.

Snömoln letar nu investerare som delar samma vision om en hållbar matindustri.

– Vid sidan av detta så behöver bolaget växa genom våra kunder. Därför jobbar vi väldigt intensivt med att hitta samarbeten med kommuner och producenter. Vi har nyligen även ansökt om ett forskningsprojekt tillsammans med Sveriges Lantbruksuniversitet som förhoppningsvis blir av under hösten, säger Julia Wikström.

Priset delades ut den 18 september under hållbarhets- och framtidskonferensen A Sustainable Tomorrow i Helsingborg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Högsta resultatet någonsin för Lantmännen
En av fyra restauranger och kaféer informerar fel om allergener
Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience
Utmanande år för Carlsberg
Arla lägger ner mejeri – lokala produkter försvinner
Fiskars avföring = framtidens fosfor?
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.129