23948sdkhjf

USA:s största mjölkproducent ansöker om konkursskydd

Dean Foods, USA:s största mjölkproducent, har haft det motigt de senaste åren och nu har företaget ansökt om konkursskydd, skriver CNN.

Det 94 år gamla Dallasbaserade företaget har fått se sin försäljning minska med 7 procent under första halvan av året och sin vinst med 14 procent, samtidigt som aktien tappat 80 procent i värde. Av de senaste åtta kvartalen har sju gått med förlust.

Dean Foods har haft problem med skulder en längre tid och har bland annat inte kunnat betala alla sina anställdas pensioner men har nu säkrat 850 miljoner dollar genom sin ansökan av så kallade "Chapter 11 bankruptcy protection".

Dean Foods har även meddelat att de är uppe i långt gånga diskussioner med Dairy Farmers of America om försäljning av stora delar av sina tillgångar.

Mjölkförsäljningen i USA har stadigt sjunkit de senaste åren från 15 miljarder dollar år 2015 till cirka 12 miljarder i år. Den minskade mjölkförsäljningen tros bland annat bero på ökad konsumtion av vegetariska alternativ, men för Dean Foods är också Walmarts satsning på egen mjölk en starkt bidragande faktor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062