23948sdkhjf

Maxgodis.se lägger ner

Inte längre lönsamt med gränshandel

Den svenska näthandlaren Maxgodis.se kommer att läggas ner. Beslutet togs av styrelsen då norska regeringen beslutat om att ta bort momsfriheten för inköp från utlandet under 350 norska kronor.

Maxgodis försökte att, efter att beslutet tog sin verkan den 1 januari i år, att hitta alternativa sätt att driva verksamheten med bland annat en portfölj av "bäst före datum"-varor och olika drycker men fann att det inte fanns tillräckligt stort intresse bland kunderna.

Styrelsen i Net Trading Group har även accepterat ett bud från extern part på det norska dotterbolaget Net Trading Norways som driver nätbutiken Maxsnus.no då de anser att det skulle innebära ytterligare kostnader att driva bolaget vidare.

Nedläggningen av Maxgodis innebär även att vd Morten Hansson kommer att lämna företaget.

– Självklart är jag väldigt ledsen att detta är situationen, men det är tyvärr inget som Bolaget kan göra med politiskt beslutade förändringar som har påverkat Bolaget på ett dramatiskt negativt sätt. Vi har verkligen försökt att ändra affärsmodellen efter att 350-gränsen försvann, men det har visat sig inte vara en hållbar modell. Utifrån nuläget arbetar styrelsen och jag med lösningar som är så bra som möjligt för Bolagets aktieägare, säger han i en kommentar.

Nedläggningen av Maxgodis är det andra bolaget som Net Trading Group på kort tid val att avveckla. I december förra året valde bolaget även att lägga ner sitt dotterbolag på Åland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078