23948sdkhjf

Veganostföretag byter namn och rekryterar

För två år sedan startade Noquo Foods sin verksamhet där de skulle utveckla och tillverka växtbaserad ost. Nu har de planerna blivit mer konkreta och företaget har förutom att ha tagit in kapital nu även beslutat om att byta namn och snart smyglanseras även deras första produkt.

Från och med nu kommer det Stockholmsbaserade bolaget att gå under namnet Stockeld Dreamery.

– Dreamery är en anspelning på "creamery" där man traditionellt gör ost och Stockeld är för att koppla namnet till Stockholm, säger Sorosh Tavakoli till Food Supply.

Samtidigt tar bolaget i rejält och satsar på att anställa mer personal.

– Vi kommer att ta in en 15-20 personer inom forskning och utveckling de kommande 18 månaderna, det är mycket som är ogjort på det här området.

En av de som redan rekryterats till bolaget är Magnus Andersson som närmast kommer från en tjänst som försäljningsansvarig på Henkel men som även har tidigare erfarenhet från Unilever. På Stockeld Dreamery blir han Head of Sales and Business Development.

– Magnus kan med sin erfarenhet från både Henkel och Unilever dagligvaruhandeln riktigt bra. Vi känner oss väldigt privilegierade att fån en sådan person innan vi  ens sålt ett kilo ost, säger Sorosh Tavakoli. 

Den första produkten, en fetaliknande ost, kommer under våren att få en begränsad lansering på lokala restauranger och målet är att det ska ske en lansering i handeln under andra halvåret 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078