23948sdkhjf

Matsvinnsbaserat matkasseföretag ska skala upp nationellt

Det Göteborgsbaserade matkasseföretaget Saveabl vill skala upp verksamheten och bli en nationell aktör. Företaget, vars affärsidé bygger på att ta hand om matsvinn och omvandla till rätter som kan tillagas på under 15 minuter, har därför tagit in nytt kapital. Investerarduon Micael Wiklander och Gabriela Saavedra äger nu 17 procent i Saveabl och har tagit plats i bolagets styrelse. 

Saveabls verksamhet startades i slutet av 2021 av göteborgsentreprenörerna Jeroen Thijssen (vd), Alexander Losjö Dahlström, Emil Petzén och Jesper Larsson. Enligt ett pressmeddelande har försäljningen dubblats varannan månad. Både miljöaspekten och tidsfaktorn uppges vara viktiga faktorer för framgången. 

Gabriela och jag träffade Jeroen och Emil i maj och kände direkt att Saveabl var en investering för oss. Vi drivs båda av hållbarhetsfrågor och har ett intresse av god och näringsriktig mat och är dessutom småbarnsföräldrar med begränsad tid för att handla och tillaga klimatsmart och nyttig mat. Jag har själv provat matkassen och imponeras över kvaliteten och de goda recepten, säger nya delägaren Micael Wiklander i en kommentar.

Wiklander är vd och majoritetsägare i finansbolaget Fedelta Företagslån och via sitt investmentbolag Evert Capital tidig delägare i bland annat unicornbolaget Einride och det klimatsmarta elbolaget Greenely. Han är även delägare av Familjekortet.se tillsammans med Gabriela Saavedra som också är nätföretagets vd.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Livsmedelsföretagen till dagligvarukedjornas försvar: ”Sluta sprida felaktig information”
Polarbröd varslar 23 tjänster
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood
Foodtech-bolag tar in 50 miljoner – ska öka expansionstakten
Nu inleds rättegången mot ägaren av uppmärksammad äggård
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.141