23948sdkhjf

Boxon förvärvar tyskt företag

Förpackningsföretaget Boxon i Helsingborg stärker idag sin internationella konkurrenskraft genom köpet av tyska företaget Jumbotainer Verpackungs GmbH (JBT)
Boxon förvärvar strategiskt viktigt företag i Tyskland för affärsområde Bulk. JBT är en väletablerad och framgångsrik leverantör av FIBC (Flexible Intermediate Bulk Container), storsäckar för bulkhantering på framför allt den Tyska, men även den övriga Europeiska marknaden.

-Företaget är känt för sin höga servicegrad, vilket passar Boxons sätt att se på kundrelationer. Denna samsyn har varit viktig för oss i den här affären, säger Anders Yllfors, VD på Boxon i ett pressmeddelande.

Fördubblad kapacitet
Genom dagens förvärv kommer affärsområdet Boxon Bulk att omsätta 300 miljoner kronor, vilket samtidigt innebär en fördubbling av Boxons tidigare kapacitet. Räknat i storsäckar innebär det 4,5 miljoner till kunder över hela Europa. Detta gör i ett slag Boxon till Europas största oberoende leverantör av avancerade och kundanpassade lösningar inom bulkhantering.

-En stor och strategiskt viktig affär för Boxon, fortsätter Anders Yllfors.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125