23948sdkhjf

Uppstickare slår sig in på kaffemarknaden – tecknar stort avtal med 7-Eleven

Lykke Kaffegårdar ska leverera kaffe till alla 7-Elevenbutiker i Sverige.

Lykke Kaffegårdar är klar som ny leverantör till servicebutikskedjan 7-Eleven. Det finns totalt omkring 90 butiker som kommer att ta emot kaffe från det nystartade Stockholmsbaserade bolaget. 

– Vi vill leda convenience-branschen genom en hållbar omställning. Lykkes höga hållbarhetsambitioner är i linje med våra och därför känns det fantastiskt att nu kunna erbjuda våra kunder på 7-Eleven stans bästa kopp som dessutom är producerad på ett schysst sätt, säger Lennart Schultz, marknads- och kommunikationschef på Reitan Convenience i Sverige, som äger 7-Eleven Sverige.

Lykke Kaffegårdar driver egna kaffegårdar i bland annat Brasilien och Uganda. Bolaget marknadsför sig som en hållbar producent

– Vi är superglada över samarbetet och att ha fått uppdraget att skapa ett gott, hållbart kaffe för 7-Eleven. Det är inte bara stort för oss, utan för hela kaffebranschen internationellt att Reitan Convenience i Sverige väljer att satsa på hållbart producerat handplockat kaffe från småskaliga kaffebönder i sina 7-Eleven-butiker, säger Johan Damgaard, vd för Lykke Kaffegårdar.

Reitan Convenience har sedan tidigare sålt kaffet på sitt testlabb som finns på Stockholms universitets nya campus Albano.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Polarbröd varslar 23 tjänster
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Efter kurstappet – nu rekommenderas köp av Axfood
Foodtech-bolag tar in 50 miljoner – ska öka expansionstakten
Nu inleds rättegången mot ägaren av uppmärksammad äggård
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.109