23948sdkhjf

Svensk whisky tar plats i fransk butikskedja

Den franska butikskedjan Nicolas tar in Mackmyra Brukswhisky i butiker över hela Frankrike lagom till julhandeln.
Nicolas är frankrikes största och äldsta butikskedja som är specialiserad på vin och sprit, med drygt 450 butiker över hela Frankrike. De har nu köpt in Mackmyra Brukswhisky och lanserar den över hela landet under oktober.

– Frankrike är världens största konsument av whisky per capita, så det är förstås en väldigt intressant marknad för oss. Det finns ett stort intresse i Frankrike för det som brukar kallas New World Whisky, där vår Brukswhisky är ett utmärkt exempel, säger Johan Åsman, försäljningschef på Mackmyra i ett pressmeddelande.

– Precis som med intresset för vår whisky i Ontario i Kanada visar Nicolas val av vår whisky på att den står sig bra jämfört med andra och att det finns en internationell efterfrågan på svensk whisky, säger Magnus Dandanell, VD och Mackmyragrundare.

Fransmän har tidigare kunna köpa Mackmyras whisky men då främst in ett mindre antal butiker i Paris. När nu butikskedjan Nicolas tar in Brukswhiskyn i sitt sortiment kommer människor över hela Frankrike kunna få tag i prisbelönt svensk whisky. Lansering i deras julsortiment under oktober 2012.

Mackmyras whisky har sedan några år en stark position på den svenska whiskymarknaden. Produkterna finns även tillgängliga bl a i Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, USA och Kanada samt inom Travel Retail och i gränshandeln kring Östersjön.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109