23948sdkhjf

Göteborg har Sveriges godaste köttbullar

Göteborgsföretaget Helmut Walch Charkuteri AB blev svenska mästare i klasserna Köttbullar och Smal småkorv med sina köttbullar och sin kosackenwurst
Glada medarbetare från Helmut Walch Charkuteri AB tog emot priserna på Clarion Post Hotel i Göteborg under Chark-SM:s prisutdelning igår, torsdagen den 1 november.


Helmut walch low
– Det känns underbart och överraskande, konkurrensen är så stor och det är så många duktiga charkuterister som deltar. Båda klasserna är väldigt viktiga och vi är otroligt glada och stolta över vinsterna, säger Heiko Poth, vd, Helmut Walch Charkuteri i ett pressmeddelande.

Storvinst
Juryn i Chark-SM 2012 hyllade främst köttbullens välbalanserade smak och att den är fri från allergener. I motiveringen för korven lyftes bland annat den höga kötthalten och den spännande och välbalanserade smaken. Helmut Walch Charkuteri AB vann förutom sina två mästartitlar även 18 andra medaljer varav sju var guldutmärkelser.

– Syftet med tävlingen är både att bidra till den så viktiga kvalitetsutvecklingen och att göra det enklare för konsumenterna att välja riktigt bra charkprodukter i butiken. Alla produkter som når den högsta kvalitetsnivån belönas med guldmedalj, i varje klass utses dessutom en svensk mästare, säger Susanne Ekstedt, projektledare för Chark-SM.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063