23948sdkhjf

Fuskfilé på restauranger

Den färgade fuskfilén som upptäckts hos flera grossister samt privatpersoner finns även ute på restaurang
En stor mängd färgad fläskfilé som sålts som oxfilé har upptäckts av Livsmedelsverket i restaurangkök, skriver Svenska Dagbladet. Enligt tidningens beräkningar har runt 350000 portioner fuskfilé nått ut till konsumenterna, av dessa har en stor del serverats på restaurang.

–Det mesta har nog gått den vägen. Det är en sektor som kräver väldigt låga priser på det mesta och en viss typ av restaurangklientel bryr sig inte så mycket och vill ha låga priser på allt, säger Pontus Elvingsson, statsinspektör på Livsmedelverket i artikeln.

Gömma undan
Efter det att skandalen med fuskfilén uppdagats har Livsmedelsverkets inspektörer fått i uppdrag att vara uppmärksamma mot fuskfilén ute på restaurangerna - något som har lett till att flera av dessa har försökt gömma undan det flaska filén genom att riva bort märkningen på köttet. Livsmedleverket har haft listorna från de nu åtalsanmälda företagen Heat, CKA Chark samt Barterinvest om hur leveranserna gått.

–När en kommun var ute och kontrollerade hittade de kött utan några märkningar alls på en restaurang, det visade sig vara samma kött, säger Pontus Elvingsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094