23948sdkhjf

Santa Marias chipsproduktion kan lämna Sverige

Santa Maria, som är en division inom Paulig Group, undersöker förutsättningarna för att eventuellt flytta Tex Mex chipsproduktionen från Mölndal i Sverige till Roeselare i Belgien.
Santa Marias tacofabrik i Mölndal tillverkar årligen dryga 5 000 ton tacos, chips och tacoskal. En fortsatt Tex Mex chipsproduktion i Mölndal skulle kräva betydande investeringar i fabriken inom de närmaste åren. Fabriken sysselsätter idag 81 personer, som jobbar i tre skift. Nu undersöker Paulig Group förutsättningarna att slå samman koncernens Tex Mex chipsproduktion. De fackliga förhandlingarna inleds den 11 mars.

– Vi har redan i flera år funderat på olika alternativa lösningar eftersom vi under de kommande åren behöver investera i såväl maskinutrustningen som i fastigheten. Vi har dock inte funnit ett ekonomiskt lönsamt alternativ. Då vi inom Paulig Group har ledig kapacitet inom det här segmentet vill vi nu utreda den här möjligheten, säger Johan Sundelin, som är VD för Santa Maria och divisionschef för World Foods & Flavouring-verksamheten inom Paulig Group i ett pressmeddelande.

Flytta till Belgien
Förhandlingarna gäller förutsättningarna för att eventuellt flytta produktionen till Paulig Groups Snack Food-fabrik i Roeselare i Belgien. Fabriken i Roeselare tillverkar cirka 40 000 ton Tex Mex chips per år och har idag ledig kapacitet att tillverka även Santa Marias Tex Mex chips-produkter utan behov av betydande nyinvesteringar. Idag jobbar 400 personer inom Snack Food-divisionen i Belgien, varav 320 i produktionen.

Om produktionen flyttas kan de anställda i Mölndal erbjudas jobb i fabriken i Roeselare när tillverkningen i Mölndal upphör.

– Processen är i ett mycket tidigt skede men det är klart att en eventuell övergång av verksamhet skulle påverka de anställda. Detta är något som naturligtvis är föremål för facklig förhandling. Jag har full förståelse för den osäkerhet som medarbetarna känner, men vi måste ha respekt för den pågående utredningen och förhandlingsprocessen, säger Johan Sundelin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11