23948sdkhjf

Rekordskörd av svenska äpplen

Allt pekar på att det blir en extraordinär skörd i år.
På Äppelrikets lager utanför Kivik på Österlen förbereder man sig för att ta emot en rekordskörd av svenska äpplen. Det rapporterar P4 Kristianstad.

– Jag vågar garantera en större skörd är genomsnittet och håller värmen i sig så blir det en rekordskörd, säger Henrik Stridh vd för Äpplerikets, till P4 Kristianstad.

Mer äpplen, högre kvalitet och en längre säsong i butikerna är en medveten satsning från det odlarägda företaget Äppelriket – en satsning som initierades för fyra-fem år sedan med syftet att det ska finnas fler äpplen i butikerna och under en längre period. Om 3-4 år tror Stridh att Äppelriket kan erbjuda svenska äpplen året runt.

I fjol fick cirka 2 500 ton hagelskadade äpplen kastas, men i år finns de kvar på träden. Henrik Stridh menar att han är förvånad över årets stora omfattning av äpplen.

– Det är egentligen konstigt. Blomningen i våras var jättebra, men efter det var det dåligt – regn och rusk. Trots det är det det är jättemycket äpplen ute i träden. Nu ska de bara växa till sig lite i storlek.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063