23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Saltå Kvarn värvar bönexpert

"Hon är precis den vi behöver för att lyfta vårt stora sortiment av bönor och linser."












Läs också:Saltå Kvarn värvar frukostchef











På Saltå Kvarn pågår just nu en bönkampanj i syfte att ta fram ett nytt smårgåssortiment. I samband med det rekryterar Järna-företaget nu en expert på baljväxter, kostvetaren Divya Jagasia. — Vi är otroligt glada över att ha fått Divya hit till Saltå Kvarn. Hon är en riktig bönfantast och hon är precis den vi behöver för att lyfta vårt stora sortiment av bönor och linser. Extra kul är att hon kommer till oss under året som FN har utsett till Year of pulses, säger Susanne Skånberg, marknadschef Saltå Kvarn, i en kommentar. Divya Jagasia kommer bland annat hålla i workshops och göra filmer som ska visa baljväxternas mångfald. Hon är född i Indien och uppvuxen i USA. De senaste sex åren har hon bott i Sverige. — I Indien äter man inte bara baljväxter som vardagsmat, utan även till fest och bröllop. På mina resor till Indien och USA brukar jag samla jag på mig recept och inspiration som jag gärna vill sprida vidare. Baljväxter är fantastiska, de är bra för miljön, bra för hälsan, bra för plånboken och så är det ju så gott!, säger Diva Jagasia, i en kommentar. Divya Jagasia är även ordförande för ideella föreningen Baljväxtakademin, vilken Saltå Kvarn är sponsor till.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078