23948sdkhjf

Godisföretagare är södra Sveriges främsta entreprenör

Tog över familjens butik som 18-åring – nu siktar grossisten på att nå en omsättning på 500 miljoner kronor.
När Ernst & Youngs entreprenörstävling Entrepreneur of the Year genomförde sin sjätte och sista regionsfinal var det Jacob Youssef, vd för godisföretaget Candy People AB i Malmö, som prisades som södra Sveriges främsta entreprenör.

Karriären tog fart redan i pappans godisbutik på Möllevången i Malmö, innan han 18 år gammal ensam fick ansvaret för familjens butik i Lund. Sedan dess har Candy People utvecklats till att bli en internationell grossistfirma som har en exportandel på 70 procent. Företaget, som har som målsättning att nå en omsättning på 500 miljoner kronor, levererar i dag godis till alla världsdelar, utom Sydamerika. Från juni 2015 till juni 2016 nådde företaget en omsättning på cirka 190 miljoner.

– Jacob är sinnebilden av en entreprenör. Över de senaste tio åren har han inte bara byggt upp ett framgångsrikt företag som sätter Sverige på kartan, han har också arbetat aktivt för en bättre miljö. Som enda svenska företag drivs Candy People utifrån konceptet Plushus, vilket innebär att allt energiöverskott från solcellerna på huvudkontorets tak oavkortat går till Malmö stads elnät. Det är ytterligare ett bevis på Jacobs bidrag till samhället, säger Bodil Rosvall Jönsson, juryordförande, i ett pressmeddelande.

Jacob Youssef går nu vidare till riksfinalen, som äger rum i Stockholm 1 februari nästa år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.204