23948sdkhjf

Rekos kyckling nu eko redan från ägget

Den ekologiska slaktkycklingproducenten drar ner styckvikten med senaste beslutet.
Reko gårdar, som sedan man lanserades 2015 redan har nått en årsproduktion på 300 000 ekologiska kycklingar om året, blir nu självförsörjande på kycklingar, skriver Jordbruksaktuellt.

Genom att hålla tupparna och hönsen ekologiskt, det vill säga föräldradjuren, ser man till att Rekos kycklingar är ekologiskt certifierade redan i äggstadiet.

– Föräldrarna till våra kycklingar hålls ekologiskt, det innebär att de har samma regler och villkor som ekologiska värphöns. Det är väldigt stor skillnad jämfört med alternativet. Vi har bara funnits i drygt ett år, men detta har varit ambitionen hela tiden, säger Sebastian Holm, vd för Reko, till Jordbruksaktuellt.

Eftersom även de cirka 1 000 föräldradjur Reko har hålls enligt Kravs regler kan man även producera kyckling som kan slaktas tidigare, vilket är något man sett att marknaden efterfrågat.

Med konventionellt hållna föräldradjur måste man vänta 10 veckor vilket vanligtvis ger en slaktvikt på två kilo. Nu kommer man istället att sikta på 1,6 kilo, vilket till följd ger ett lägre styckpris.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Arla varslar alla förare i Linköping
Philip Morris avser tvångsinlösa och avnotera Swedish Match
Nystartat färdigrättsföretag förvärvar fabrik
Arla och HK Scan går in som delägare i startupbolag
Ny vd på Urban Deli
Det blir ett magrare julbord i år
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.223