23948sdkhjf

Rescued fruits grundare lämnar företaget

Helsingborgsföretaget letar nu efter en ny vd som kan bidra till fortsatt ökad tillväxt.
Cecilia Larsson, grundare av fruktförädlingsföretaget Rescued fruits, lämnar sin post som vd och planerar även att sälja sitt ägande i bolaget, rapporterar näringslivssajten 8 till 5 .

Bolaget, som grundades 2014, har vuxit snabbt det senaste året och med förhoppningen om en fortsatt tillväxt väljer Cecilia Larsson att lämna företaget för att lämna plats åt en ny vd.

Under det senaste året har man bland annat flyttat in i nya lokaler och personalstyrkan har ökats. Samtidigt förväntas årets omsättning uppgå till 5 miljoner kronor, en kraftig ökning jämfört med förra årets dryga 1,5 miljoner kronor.

– Det har hänt mycket på senare tid, många uppförsbackar har rätats ut. Det är en bra tid att lämna över. Under sommaren funderade jag och kom fram till att det var dags för förändring för mig, säger Cecilia Larsson till 8 till 5.

I en kommentar till 8 till 5 säger grundaren att hon inte kommer ha något ägande kvar i bolaget. Någon ny arbetsplats har Cecilia Larsson inte gjort klart med, men tillägger att hon letar efter ett jobb inom livsmedelsbranschen.

Bolaget har sedan förra året ett samarbete med Ica där kedjans oköpta frukt gjordes till juice av Rescued fruit, vilken senare såldes under Icas egna varumärke. Samarbetet nominerades bland annat till Nordiska rådets miljöpris, där vinnaren utses i november.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.205