23948sdkhjf

Livsmedelsföretagarna som kan bli årets entreprenörer

Flera företagare inom branschen är nominerade när regionsfinalister ska staka ut vägen till riksfinalen.
I tisdags gick den första regionfinalen av sex i EY:s tävling "Entrepreneur of the year" av stapeln i Stockholm. Då vann företaget Sdiptech och gick vidare till riksfinalen som hålls i slutet av januari nästa år.

I Stockholmsfinalen var inga livsmedelsföretag nominerade, men i två av de andra regionfinalerna – som täcker regionerna syd och väst – finns det däremot flera.

Under torsdagskvällen hålls region syds final, där kravmärkta odlaren Magnihill och godistillverkaren Kolafabriken är nominerade. En vecka senare är det dags för finalen för region väst, med nominerade
företag som Liba bröd, ört- och salladsodlaren Spisa samt restaurangkedjan Pinchos.

Startfältet i riksfinalen kommer sedan även fyllas på med vinnare från regionerna öst och Svealand, som bägge utses om knappt två veckor.

Vinnaren av den nationella finalen, som anordnas i Stockholm 25 januari, får sedan chansen att ta hem en titel för Sverige i världsfinalen. Den hålls i Monte Carlo i juni, med representanter från fler än 60 länder som tävlar om den yttersta titeln.

I samband med varje gala delas även priser ut för årets kvinnliga respektive manliga stjärnskott samt pris för det företag som visat upp bäst internationell tillväxt.

Förra årets vinnare i just region syd var godisföretaget Candy People.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078