23948sdkhjf

Snart flödar Brämhults från Danmark

Rynkeby foods startar produktionen av färskpressad juice vid anläggningen i Ringe vid årsskiftet.
I oktober förra året berättade juiceproducenten Brämhults att man stänger ner produktionen i Borås efter 69 år på orten , för att istället pressa juicen hos systerbolaget Rynkeby foods i danska orten Ringe.

Flytten, som också innebar att 39 anställda sades upp, planerades till december i år. Nu är ett datum för start bestämt – vid årsskiftet sätter produktionen igång vid Rynkebys anläggning i Ringe, skriver danska tidningen Fyens Stiftstidende .

Läs också: 39 tvingas gå när Brämhults flyttar till Danmark

Totalt innebär den tillkomna verksamheten 40 arbetstillfällen i Ringe, vilket alltså motsvarar antalet som fick lämna produktionen i Borås. Man har nu investerat för att kunna lägga till färskpressad juice i produktionen, som enligt Rynkebys vd Jørgen Dirksen innebär att man har en "helt ny fabrik i fabriken".

– Vi startar en helt ny avdelning och vi har investerat i att flytta några maskiner, för att kunna färdigställa de lokaler där produktionen kommer att ske. Så det är en rätt stor rockad vi har gjort, säger han till Fyens Stiftstidende.

Enligt tidigare kommentarer räknar Rynkeby, som inte producerat färskpressad juice på flera år, att pressa fram 13 miljoner liter juice om året efter att Brämhults produktion flyttat in. Brämhults ägs sedan 2007 av tyska juicekoncernen Eckes-Granini, som också köpte Rynkeby foods från Arla förra året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079