Fyra företag i kampen om White guide-titel

| Av Niklas Thander | Tipsa redaktionen

Godis med färgämnen från sötpotatis, pastejer av ärtprotein samt fermenterat te syns bland produkterna hos de företag som nominerats till utmärkelsen årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen.

När White guide-galan äger rum i början av mars nästa år är det också dags att utse årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen, ett pris White guide delar ut tillsammans med Livsmedelsföretagen.

Det är fjärde gången priset delas ut, och likt tidigare år ska utmärkelsen gå till en producent som under året lanserat innovativa produkter. Vid förra utdelningen vann Sorunda korvfabrik, och innan dess har priset gått till Findus, Wapnö Gård och Scandinavian Organics.

Årets nominerade utgörs av Jesses Deli, Tweek, Pastejköket samt Roots of Malmö.

Jesses Deli är baserade i Norrtälje, och har ett sortiment bestående av färdiga ekologiska såser och kryddsmör. Nomineringen till priset motiveras bland annat med producentens lansering av en sås med smak av ramslök.

Läs också: Korvfabriken är årets smakutvecklare

Tweek, som producerar smågodis i samarbete med konfektyrtillverkaren Warberg Candy group, nomineras för att ha skapat ett godis med fiber, mindre socker och färgämnen hämtade från bland annat sötpotatis.

Atria-ägda Pastejköket uppmärksammas framförallt för sitt vegetariska pålägg, där grunden utgörs av ärtprotein och smaksättningen av karljohansvamp.

Läs också: Alla nominerade till årets smakutvecklare

Sist ut är Roots of Malmö, som grundades 2014 och sedan dess fått ut sitt fermenterade te till både Danmark och Tyskland. Företaget beskriver själva kombucha-produkterna som "en vuxenläsk" med smaker som älggräs och gurkmeja.

Vinnaren av priset koras i Stockholm den 5 mars nästa år.


Håll dig uppdaterad med Food Supply SE

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Mattjänster i dust efter KKV-anmälan

Karma satsar på Storbritannien

Matsvinnsappen rekryterar ansvarig för expansionen – första uppdraget blir etablering av tjänsten i London, med planerad lansering i början av nästa år.

Ny nationell arena för innovation inom livsmedel får miljoner

Han är ny vd för Bring Frigo

Icas näthandel över en miljard – startar darkstore

Starköl kan komma att säljas på finska gårdar

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

"Missbruk av ordet kött"

Branschorganisation kritiserar nya danska vegan-köttfärsen som snart lanseras brett i landet.

Global återkallelse av barnmat efter salmonellautbrott

Finländsk snabbmatskedja riktar sig mot Sverige

Med nytt koncept vill Kotipizza expandera mot nya marknader – däribland Sverige.

Hallon återkallas efter risk för kräksjuka

Tillfälligt ålfiskestopp efter ministermöte

Umida rekryterar chef för sälj och marknadsföring

Fiskfrakt i fukttålig träförpackning

Coop dumpar 120 ton socker

Polarbrödsgruppen en av investerarna i Peckas

McDonald's och Anamma i långsiktigt samarbete

Första steget är den gemensamt utvecklade burgaren McVegan, som kommer lanseras i både Sverige och Finland senare i år.

Coop i nytt köttsamarbete

Priset på smör ökar – kaffet billigare

Åbro ska mikrobrygga åt restauranggäster

Danskt köttsubstitut får storlansering

Orkla-ägda Naturlis veganska köttfärs, som likt amerikanska föregångare ska smaka som kött, lanseras i alla Dansk supermarkeds 600 butiker. "En världssensation", menar en dansk vegetarisk förening.

Johan och Nyström satsar i Göteborg

Rosteriet går från noll till tre kaféer i staden – och satsar även på kontorsförsäljning i området.

Fortsatt stark efterfrågan på vegetariskt alternativ

Bucht om exportsatsningen: Största någonsin

Under nästa år sjösätter regeringen flera satsningar för att öka livsmedelsexporten. Enligt landsbygdsminister Sven-Erik Bucht vill man höja ambitionen rejält.

Stormejerierna tror att hög efterfrågan kan mötas

Arla, Skånemejerier och Norrmejerier ser att handelns efterfrågan på smör och grädde kan mötas, men med vissa kompromisser.

Midsona-chef lämnar – nu presenteras ersättaren

Icas försäljningstrend fortsätter

Livsmedelsverket ratar GMO-märkning

Allt fler vill ha ett grönt julbord

Grossist hade stor mängd utgångna varor vid kontroll

Svenska matproducenter steppar upp

Näthandeln med mat ökar 30 procent

Orkla köper producent av frysta grönsaker

Irländska storförvärvet lyfte Scandi Standard

Bransch-vd prisvinnare på ekomäsa

Gastrofy byter namn

"Mathjälte" gör ost av världsklass

Se alla Företagens egna nyheter

God Jul & Gott Nytt År!

Mjukvarubaserade Connected Services driver på digitaliseringen

Osynligt bläck märker Absolut flaskorna

BITOs nya självgående transportfordon

God Jul & Gott Nytt År önskar ebm-papst

IMA dairy food HASSIA

AF Packaging Solutions

Vårens kurser 2018

IMA dairy food GASTI

IMA dairy food HAMBA

Vårt team i Slovenien utökas med servicetekniker

Ny video om förpackningar för livsmedel

Med ready2_spray lackerar roboten själv

IMA dairy food BENHIL

IMA dairy food ERCA

Nytt nummer av Unboxed

SMART Pooling finalist till årets hållbara IT-projekt

Vårt team i Tyskland utökas med servicetekniker

Har du problem med din Schleicher PLC?

Fräsch ny förpackning för lagrad ost är en klar succé

Nytt nummer av Materialhanteraren ute!

Julen står för dörren - har du hittat mandeln i din gröt?

Dacapo förbereder för fortsatt framtida tillväxt

10% rabatt på läckagetestare

Julhälsning från Carlsson & Möller AB

Sänd till en kollega

0.202