23948sdkhjf

Orkla bygger lager för kex och kakor i Eskilstuna

Frode Laursen har tecknat avtal med Orkla och bygger nytt lager i Eskilstuna. Målsättningen är att flytta all Orklas distribution av kex och kakor till svenska kunder från Kungälv till Eskilstuna under det andra kvartalet 2022. I början av 2023 flyttar Orkla all produktion av kex till Riga i Lettland.

– Det nya lagret i Eskilstuna blir en viktig distributionshub för oss nu när vi ska bygga en ny modern och hållbar kexfabrik, säger Magnus Forsling, chef Varuförsörjning & Logistik Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

– Vi samlar kompetens och resurser för att skapa största möjliga konsumentvärde, säger Simon Tjäder, försäljningsdirektör Orkla Confectionery & Snacks Sverige.

Det nya lagret kommer bli ett riktmärke för hållbar produktion och drift. Byggnationen av lagret utgår från ett starkt fokus på hållbara material och kommer att drivas med 100 procent förnyelsebar energi, smart energiövervakning och styrning, Led-belysning för låg energiåtgång, regnvatten- och värmeåtervinning.

– Vi gläder oss mycket åt uppdraget tillsammans med Orkla där jag tror vår starka förankring i Norden tillsammans med vårt fokus på kvalitet och hållbarhet var avgörande för att vinna uppdraget, säger Thomas Corneliussen, vd i Frode Laursen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094