23948sdkhjf

Dubbla försäljningsrekord för steviaföretag

Choklad och glass får The Real Stevia Companys försäljning att rusa.
Under april uppgick försäljningen till 688 000 kronor, en siffra som förbättrades ytterligare till 708 000 kronor för maj månad. Det innebär att bolaget slår försäljningsrekord två månader i följd.

En del av förklaringen är att bolaget har under de senaste månaderna även ingått i flera stora samarbeten. Stockholmsföretaget har även blivit godkända hos stora leverantörer som den världsledande chokladtillverkaren Barry Callebaut och Norges ledande glasstillverkare Hennig Olsen.

"Marknaden för steviasötade produkter förväntas att öka mellan 8-17% per år under de kommande 20 åren, och att The Real Stevia Companys försäljning återspeglas i den ökande efterfrågan på stevia är ingen överraskning för bolaget", konstaterar The Real Stevia Company i ett pressmeddelande.

Läs också: Genombrott för steviaföretag

— Fram till år 2050 förväntas en befolkningstillväxt på 2-4%, och i följd med detta kommer sockeranvändningen också att öka. Det finns även en stigande misstro till artificiella sötningsmedel samt överdriven sockerkonsumtion och stevia har därför en bra position och förväntas att ta en stor del av denna tillväxt. Real Stevia™ produkter används bland annat i utveckling av dryck, glass, konfektyr,"toppings", "fillings" och nutritionsprodukter varpå vi kan fortsätta att förvänta oss en ökad försäljning, säger Sophia Horn af Rantzien, vd på The Real Stevia Company.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062