23948sdkhjf

Menigo köper certifikat för hållbar sojaproduktion

"I och med detta kan våra kunder känna sig trygga när de handlar av Menigo", skriver företaget i ett pressmeddelande.
Intresset för sojaodlingar har ökat explosionsartat de senaste 50 åren, på gott och ont. En av de negativa aspekterna är att miljö och människor drabbats av allvarliga konsekvenser. Nu meddelar Menigo i ett pressmeddelande att man vill dra sitt strå till stacken för en mer ansvarsfull sojaproduktion, och har därför köpt RTRS-certifikat (Roundtable for Responsible Soy).

Rent konkret innebär detta att 100 procent av alla varor som Menigo producerar och importerar uppfyller de krav upphandlingsmyndigheten satt upp. Företaget håller nu hållbarhetskraven för bland annat kött, chark, fågel, mejeri, fisk – och så klart soja.

– Den ökade sojaproduktionen innebär att vi måste vara särskilt noga när vi utvärdar var och vad vi ska köpa, där soja ingår som antingen ingrediens eller där soja använts som djurfoder. I och med detta kan våra kunder känna sig trygga när de handlar av Menigo, att den soja som använts producerats på ett ansvarsfullt sätt, säger Christoffer Carlsmose, ansvarig Corporate Sustainability på Menigo, i pressmeddelandet.

Pengarna för certifikaten går direkt till sojaodlare och bidrar även på så vis till en hållbar produktion. De är köpta från två gårdar i Fazenda Condominio Boa Esperanca och Fazenda Tabatinga i Brasilien.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079