23948sdkhjf

JORDBRUKSVERKET

Miljoner utlyses för att utveckla svensk matkultur

Matsvinnet ökar – så ska branschen tackla problemet

LRF tar upp kampen om försenad EU-ersättning

Trenden fortsatt bruten: Svenskarna äter mindre kött

Men den svenska andelen ökar.

Överproduktion sänker ekomjölkspriset

Året efter torkan – så blir spannmålsskörden

De ska säkra framtidens snacksförsörjning

Miljoner till ekoproduktion

Dystert för svensk ost – uppåt för köttet

Importen av livsmedel ökar mer än exporten

Produktionen av ekomjölk fortsätter öka

Miljoner till ekologiska livsmedel

Fint år för ekomjölken: Upp 12 procent

Bucht om torkan: "Mycket allvarlig situation"

Regeringen samtalar med EU-kommissionen om möjligheten om att få krisstöd. "Det handlar om att vända på alla stenar", säger landsbygdsministern.

26 miljoner att söka för eko-ökning

42 sätt att minska matsvinnet

Ny svensk handlingsplan går under namnet "Fler gör mer" – ska halvera matsvinnet fram till 2030.

Regeringen lägger 50 miljoner på att öka ekologiskt

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht: "Ekologiska produktionen möter inte efterfrågan".

Ny generaldirektör till Jordbruksverket

Samtidigt beslutar också regeringen om att myndigheten ska ledas av en styrelse.

Största minskningen av köttätande på nära 30 år

Under förra året sjönk köttförbrukningen med 2,6 procent. Det motsvarar den största minskningen sedan 1990.

Kycklingtrenden saktar ner

Mängden slaktad kyckling i Sverige ökade inte i samma takt som de senaste åren, visar statistik från Jordbruksverket.

Regnig höst sänkte svenska potatisskörden

Den svenska importen av livsmedel ökar

Svenskt skydd höjs efter danskt larm

Ehec-smittat kött kom från en och samma gård

Sänd till en kollega

0.226